Een dag bij kinderdagverblijf Mika-do is altijd uitdagend en leuk.
Eigenlijk is geen dag hetzelfde – net als thuis. Om stabiliteit te bieden zijn er wel activiteiten die dagelijks terugkomen.
Wij houden uw dagritme aan, zodat uw kindje bij ons zich net zo prettig zal voelen als thuis. Denk hierbij aan de tijden waarop u uw kindje te eten geeft of een dutje laat doen.Wij nemen dit moeiteloos mee in ons schema. En lunchen doen we gezellig met z’n allen.

 Verder bieden wij volop ruimte voor uw kind om te spelen, maar ook om spelenderwijs te leren. Zo laten wij ons inspireren door Uk en Puk en de lesplannen van de voor- en vroegschoolse educatie (vve) zodat uw kindje goed voorbereid naar kleuterschool zal gaan.
Maar er zijn ook andere activiteiten die we verzorgen. Zo lezen we regelmatig voor, wordt er geknutseld en kunnen kinderen zowel binnen als buiten in de grote speeltuin lekker spelen en zichzelf zijn.


Een dag ziet er bij ons – ongeveer – als volgt uit:

7:00 – 9:00 uur: u brengt uw kindje bij ons. De kinderen kunnen lekker met elkaar spelen en rustig de dag starten. Neem gerust een kopje koffie of thee voordat u uw kind gedag zegt.

9:00 uur: opruimen en handjes wassen, want het dagprogramma begint

9:30 uur: gezamenlijk eten van een stukje fruit met iets te drinken

+/- 10:00 uur: start van het ochtendprogramma

11:30 uur: gezamenlijke broodmaaltijd, waarbij het beleg van het brood voorkomt uit ons gezond voedingsbeleid

12:30-13:30 uur: kinderen die een middagdutje doen, worden klaargemaakt voor hun slaapje, oudere kinderen mogen vrij spelen of doen een leeftijdsgerichte activiteit

15:30 uur: tijd voor iets lekkers (groente, fruit, cracker of koekje) met wat te drinken en aansluitend lekker spelen: een leeftijdsgerichte activiteit of lekker buiten spelen in de grote tuin

 17:00-18:30 uur: u kunt uw kind weer ophalen, uiteraard is er de gelegenheid om een overdrachtsgesprekje te houden. 

Kom eens langs, zodat we u kunnen rondleiden door ons kinderparadijs.